Japonsko postihlo opäť silné zemetrasenie

NETKY.SK • 24 November 2016, 07:26 • 2 min
Japonsko postihlo opäť silné zemetrasenie

TOKIO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 zasiahlo vo štvrtok nadránom miestneho času severovýchod Japonska, ale varovanie pred prívalovými vlnami cunami nebolo vydané. Informoval o tom japonský meteorologický úrad. Zatiaľ nie sú hlásené obete ani škody na majetku, uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia, ktoré zasiahlo oblasť vo štvrtok o 06.23 h miestneho času (v stredu o 22.23 h SEČ), sa nachádzalo pri prefektúre Fukušima.

 

Tú istú oblasť zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,4 aj v pondelok 21. novembra a vyvolalo vlny cunami vysoké do 1,4 metra. Varovanie pred cunami si vyžiadalo takisto evakuáciu tisícov obyvateľov z ich domovov.

 

V marci 2011 postihlo tento región zemetrasenie s magnitúdou 9 a nasledovali ničivé cunami. Prírodný živel usmrtil 18.500 ľudí a v atómovej elektrárni Fukušima spôsobil najhoršiu jadrovú nehodu v dejinách Japonska.

 

Japonsko, náchylné na zemetrasenia, sa rozkladá na území, kde sa stretávajú štyri tektonické platne. V krajine je tiež 110 aktívnych sopiek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies