Japonsko podľa Moody's čelí riziku spomalenia ekonomiky

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 11:55 • 2 min
Japonsko podľa Moody's čelí riziku spomalenia ekonomiky

TOKIO - Japonsko v tomto roku čelí rizikám spomalenia hospodárskeho rastu, čo môže znamenať, že pre vládu bude ťažšie dosiahnuť ciele rozpočtovej konsolidácie.

slovakia

left justify in out

V pondelok to uviedla medzinárodná ratingová agentúra Moody's Investors Service. "Výhľad rastu je jednou z vecí, ktoré vždy sledujeme. Už sme do ratingového hodnotenia zarátali fakt, že Japonsko má veľmi nízky rastový potenciál. Rast je však, domnievam sa, o čosi pomalší, ako sa očakávalo", povedal analytik agentúry Moody's Christian de Guzman pre agentúru Reuters.

 

V decembri 2014 agentúra Moody's zhoršila rating Japonska o jeden stupeň na A1 so stabilným výhľadom, pričom uviedla, že sa zvyšuje neistota v súvislosti so schopnosťou krajiny znižovať dlh. Moody's očakáva, že Japonská ekonomika v tomto kalendárnom roku posilní o 1 %. Prognóza však čelí domácim aj zahraničným rizikám. „Vzhľadom na výkon ekonomiky v uplynulých kvartáloch sa objavujú riziká pre túto prognózu,“ uviedol Guzman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies