Japonsko paralyzovala druhá snehová búrka: Obetí je už 23!

NETKY.SK • 18 Február 2014, 10:10 • 2 min
Japonsko paralyzovala druhá snehová búrka: Obetí je už 23!

TOKIO - Japonsko paralyzovala v utorok už druhá snehová búrka za týždeň a počet obetí výčinov počasia stúpol na najmenej 23. Väčšina z nich prišla o život pri dopravných nehodách, ďalších zavalil sneh padajúci zo striech, iní sa udusili oxidom uhoľnatým v uviaznutých autách.

slovakia

left justify in out

V niektorých častiach centrálneho Japonska napadlo celkovo až meter snehu, rekordných 1,1 metra padlo v prefektúre Jamanaši, čo prekonalo záznamy spred 120 rokov. V metropole Tokio nasnežilo takmer 30 centimetrov snehu, čo je najviac za uplynulých 45 rokov. Počasie odstavilo takmer štvrť milióna ľudí od elektrickej energie a spôsobilo veľké problémy v doprave. V niektorých oblastiach nepremávajú vlaky, zrušiť museli stovky letov. Uzavreté sú aj hlavné diaľnice a niektoré cesty sú už niekoľko dní zablokované uviaznutými autami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies