Japonsko oslavovalo postup futbalistov do osemfinále

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 13:29 • 2 min
Japonsko oslavovalo postup futbalistov do osemfinále

Japonsko oslavovalo postup futbalistov do osemfinále

slovakia

left justify in out

Japonsko zachvátila v piatok nadránom oslavná horúčka, keď fanúšikovia vo veľkom oslavovali postup "modrých samurajov" do osemfinále MS v Juhoafrickej republike. Japonsko v záverečnom vystúpení v E-skupine zdolalo Dánsko 3:1 a postupuje z druhého miesta.
      Od Japonska, ktoré je na 45. mieste rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), sa pritom veľké úspechy nečakali, napriek tomu si však zápas začínajúci o 03.30 nadránom miestneho času prišli do tokijských ulíc pozrieť tisícky ľudí. Bary boli plné a po víťazstve vypukli v uliciach búrlivé ovácie. Ticho však nebolo ani v domácnostiach. "Kričala som od radosti, keď sme dali gól a až potom si uvedomila, že je skoro ráno a deti ešte spia," uviedla Ai Koizumu z Tokia, ktorá sledovala zápas s manželom. Pri východe slnka bolo centrum Tokia zaplnené nie ľuďmi v oblekoch, ale fanúšikmi v modro-bielych dresoch a s pomaľovanými tvárami.
      V Osake boli na uliciach stovky ľudí, niektorí sa neštítili od radosti ani skočiť do rieky a osláviť tak postup. Noviny mali pripravené špeciálne ranné edície a televízie dookola ukazovali tri japonské góly, jedna televízia pustila celý zápas ešte raz zo záznamu.
      Pre Japonsko je to prvý postup do osemfinále MS mimo domova. Prvý raz postúpili Japonci na MS 2002 pred domácimi divákmi, v osemfinále však napokon nestačili na neskôr bronzové Turecko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies