Japonsko neuvažuje o vojenskej podpore na boj proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 6 Február 2015, 09:56 • 2 min
Japonsko neuvažuje o vojenskej podpore na boj proti Islamskému štátu

NEW YORK - Japonsko v súčasnosti nezvažuje vyslanie vojenskej podpory na boj proti militantom z džihádistickej organizácie Islamský štát (IS), a to ani po zavraždení dvoch japonských rukojemníkov. S odvolaním sa na japonské ministerstvo zahraničných vecí o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hovorca japonského rezortu diplomacie Jasuhisa Kawamura novinárom v sídle OSN v New Yorku povedal, že Japonsko bude pokračovať v poskytovaní nevojenskej humanitárnej pomoci krajinám bojujúcim proti IS, "v tejto chvíli" však neuvažuje o nasadení vojenskej podpory. 

 

"Japonsko sa nikdy nepoddá terorizmu... Nezmeníme svoju cestu mierového prínosu pre tento región," zdôraznil Kawamura.

 

V januári prisľúbilo Japonsko humanitárnu pomoc v hodnote 2,5 miliardy dolárov vrátane 200 miliónov dolárov na pomoc ľuďom, ktorí v dôsledku bojov s IS museli opustiť svoje domovy.

 

Militanti Islamského štátu za uplynulé dva týždne zavraždili dvoch japonských rukojemníkov - novinára Kendžiho Gota a zamestnanca súkromnej bezpečnostnej spoločnosti Harunu Jukawu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies