Japonsko nespustí jadrové elektrárne, kým nebude obnovená bezpečnosť

NETKY.SK • 23 September 2014, 08:08 • 2 min
Japonsko nespustí jadrové elektrárne, kým nebude obnovená bezpečnosť

NEW YORK - Japonsko neobnoví prevádzku svojich uzavretých jadrových elektrární dovtedy, "kým nebude bezpečnosť obnovená na sto percent," vyhlásil v pondelok japonský premiér Šinzó Abe.

slovakia

left justify in out

Japonsko je v súčasnosti "celkom závislé na fosílnych palivách," povedal Abe na Fóre svetových vodcov, ktoré sa koná na okraj Valného zhromaždenia OSN. Podľa japonského premiéra hľadá jeho vláda o zavedenie obnoviteľných zdrojov energie zrýchleným tempom, napísala agentúra Reuters.
      

O obnovení činnosti jadrových elektrární Abe vyhlásil, že sa tak stane iba v prípade, keď bude obnovená bezpečnosť. Premiérove výroky prišli takmer dva týždne po tom, ako japonský úrad pre jadrovú reguláciu povolil opätovné spustenie jadrovej elektrárne. Je to prvý krok znovuotvorenia celého priemyslu, ktorý bol nečinný od katastrofy vo Fukušime v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies