Japonsko na Pohár konfederácií so štrnástimi hráčmi z Európy

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 15:43 • 2 min
Japonsko na Pohár konfederácií so štrnástimi hráčmi z Európy

TOKIO - Japonská futbalová asociácia v stredu oznámila nomináciu talianskeho trénera tamojšieho národného tímu Alberta Zaccheroniho na nadchádzajúci Pohár konfederácií FIFA v Brazílii. Vo výbere figuruje štrnásť hráčov pôsobiacich v Európe.

slovakia

left justify in out

Na turnaji vybraných reprezentačných tímov v juhoamerickej krajine by sa mali predstaviť v drese Japonska aj útočník anglického Manchestru United Šindži Kagawa či obranca talianskeho Interu Miláno Juto Nagatomo. Japonci si v základnej A-skupine zmerajú sily s hráčmi usporiadateľskej krajiny, Talianmi a Mexičanmi.

Pred štartom na Pohári konfederácií odohrá japonská reprezentácia svoj záverečný zápas v rámci B-skupiny 4. kola ázijskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročný svetový šampionát do Brazílie proti Iraku. Futbalisti Japonska v utorok ako prví prešli kvalifikačným sitom až k miestenke na majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii a po domácom výbere sú druhou účastníckou krajinou záverečného turnaja. Piaty postup na svetový šampionát za sebou spečatili remízou 1:1 v Saitame s Austrálčanmi. Zásluhou remízového výsledku ich už nik nemôže pripraviť o jedno z prvých dvoch miest v tabuľke zaručujúcich priame kvalifikovanie sa na záverečný turnaj.

Nominácia japonskej futbalovej reprezentácie na Pohár konfederácií FIFA:
Brankári: Eidži Kawašima (Standard Liége/Belg.), Šusaku Nišikawa (Sanfrecce Hirošima), Šuiči Gonda (FC Tokio)
Obrancovia: Jasujuki Konno (Gamba Osaka), Juzo Kurihara (Jokohama Marinos), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Juto Nagatomo (Inter Miláno/Tal.), Acuto Učida (Schalke 04 Gelsenkirchen/Nem.), Maja Jošida (FC Southampton/Angl.), Hiroki Sakai (Hannover 96/Nem.), Gotoku Sakai (VfB Stuttgart/Nem.)
Stredopoliari: Jasuhito Endo (Gamba Osaka), Kengo Nakamura (Kawasaki Frontale), Makoto Hasebe (VfL Wolfsburg/Nem.), Hadžime Hosogai (Bayer Leverkusen/Nem.), Keisuke Honda (CSKA Moskva/Rus.), Hideto Takahaši (FC Tokio)
Útočníci: Rjoiči Maeda (Jubilo Iwata), Šindži Okazaki (VfB Stuttgart/Nem.), Mike Havenaar (Vitesse Arnhem/Hol.), Takaši Inui (Eintracht Frankfurt/Nem.), Šindži Kagawa (Manchester United/Angl.), Hiroši Kijotake (1. FC Norimberg/Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona