Japonsko možno zmení storočný zákon: Ženy by sa po rozvode mohli znovu vydať skôr

NETKY.SK • 19 Február 2016, 12:35 • 2 min
Japonsko možno zmení storočný zákon: Ženy by sa po rozvode mohli znovu vydať skôr

TOKIO - Japonsko zvažuje zmenu storočného zákona, ktorý zakazuje ženám opäť sa vydať šesť mesiacov po rozvode. Informovala o tom dnes agentúra Kjódó s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo spravodlivosti prišlo s požiadavkou o zmiernenie danej reštrikcie po tom, ako súd nedávno rozhodol, že šesťmesačný zákaz pre ďalší vydaj žien je protiústavný, vysvetľuje agentúra DPA.


Na základe novej právnej úpravy zvažuje ministerstvo skrátenie obdobia predmetného zákazu na 100 dní zo súčasných 180. Ak však žena predloží lekárske potvrdenie, že v čase rozvodu nebola tehotná, zákaz sa jej nebude týkať.


Očakáva sa, že ministerstvo predloží túto legislatívnu zmenu občianskeho zákonníka počas aktuálnej parlamentnej sezóny. Iniciatíva prišla po tom, ako japonský najvyšší súd vlani v decembri rozhodol, že šesťmesačný zákaz opätovného vydaja je "neprimeraným obmedzením" manželskej slobody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona