Japonsko je prvým postupujúcim na MS do Brazílie

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 11:13 • 2 min
Japonsko je prvým postupujúcim na MS do Brazílie

SAITAMA - V utorkovom zápase B-skupiny ázijskej zóny kvalifikácie MS 2014 remizovali futbalisti Austrálie v Saitame s favorizovaným Japonskom 1:1, čo stačilo domácim na definitívne získanie miestenky na finálový turnaj do Brazílie. Japonsko je vôbec prvým tímom v cykle, ktorému sa to podarilo.

slovakia

left justify in out

Úvodný gól zaznamenal v 81. minúte Thomas Oar, o vyrovnávajúci a postupový gól Japonska sa v 90. minúte po ruke Matta Mckaya vo vlastnej šestnástke postaral strelou z bieleho bodu Keisuke Honda.

Austrálčania sa dve kolá pred koncom kvalifikačného cyklu bodovo dotiahli na druhé Jordánsko, Japonsko už má istotu prvenstva v skupine a priameho postupu na MS.

"Dosiahol som prvý cieľ, pre ktorý ma sem angažovali. No len kvalifikovanie sa nestačí, musíme sa snažiť hrať čo najlepšie aj v samotnej Brazílii. Honda je výborný hráč, je silný fyzicky aj psychicky. Hral plnú minutáž od novembra a bol skvelý," zhodnotil zápas taliansky tréner Japonska Alberto Zaccheroni.

V druhom zápase B-skupiny vyhral Omán doma nad Irakom 1:0 a posilnil si šance na postu, keď v tabuľke mu patrí 2. pozícia. Pred treťou Austráliou má dvojbodový náskok.

V prvom utorňajšom zápase A-skupiny vyhral Irán v Katare, v tabuľke má po po 6. kolách 10 bodov, je tretí a posilnil si šance na priamy postup. Na čelo sa prepracovala Kórejská republika, ktorá v Libanone vyrovnala na konečných 11 gólom v 90.+6 minúte.

ázijská kvalifikácia MS 2014:
B-skupina:
Japonsko - Austrália 1:1 (0:0)
Góly: 90. Honda (z 11 m) - 81. Oar

Omán - Irak 1:0 (1:0)
Gól: 45. Ajmi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies