Japonsko chystá pre firmy zníženie dane pod 30 %

NETKY.SK • 10 December 2015, 10:23 • 2 min
Japonsko chystá pre firmy zníženie dane pod 30 %

TOKIO - Japonská vládna strana vo štvrtok potvrdila plány na zníženie dane pre firmy pod hranicu 30 % s platnosťou od 1. apríla. Následne by mala daň klesnúť opäť. Zároveň stupňuje tlak na spoločnosti, aby zvyšovali mzdy a viac investovali. To by malo podporiť hospodársky rast krajiny.

slovakia

left justify in out

Plán, ktorý bude súčasťou každoročnej revízie daňových pravidiel, zníži efektívnu sadzbu dane vo finančnom roku 2016 na 29,97 %. To je na úrovni sadzby platnej v Nemecku. Vo fiškálnom roku 2018 by sa sadzba dane mala znížiť na 29,74 %. V súčasnosti je efektívna sadzba dane pre firmy v Japonsku vo výške 32,11 %.

 

Priemer krajín Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj je pritom na úrovni 25 %. Premiér Šinzo Abe dúfa, že japonské firmy budú takto konkurencieschopnejšie a dostanú impulz na zvýšenie investícií, keďže sa rast kapitálových výdavkov spomaľuje. Vládny kabinet musí zmeny ešte schváliť a v januári by mal o nich rozhodovať parlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies