Japonsko: Blok č.1 tepelnej elektrárne Kašima dali opäť do prevádzky

NETKY.SK • 18 Apríl 2011, 11:28 • 2 min
Japonsko: Blok č.1 tepelnej elektrárne Kašima dali opäť do prevádzky

Japonsko: Blok č.1 tepelnej elektrárne Kašima dali opäť do prevádzky

slovakia

left justify in out

img

Japonská spoločnosť Kashima Kyodo Electric Power dnes oznámila, že v sobotu 16. apríla obnovila prevádzku 350-megawattového bloku č.1 vo svojej tepelnej elektrárni Kašima na východe Japonska.
      Blok č.1 bol z bezpečnostných dôvodov odstavený po obrovskom zemetrasení a následných vlnách cunami, ktoré zasiahli severovýchod Japonska 11. marca. Elektrárenská spoločnosť už skôr oznámila, že podľa jej očakávania obnoví prevádzku bloku až koncom apríla.
      Spoločnosť ešte nemá naplánované, kedy znova spustí do prevádzky blok č.3 uzavretý po zemetrasení, či blok č.4, ktorý bol v čase katastrofy zatvorený kvôli údržbe.
      Zostávajúci blok č.2 tejto elektrárne je už vyradený z prevádzky.
      Spoločnosť dodáva polovicu svojej elektriny firme TEPCO (Tokyo Electric Power Co.), štvrtej najväčšej elektrárenskej spoločnosti na svete, ktorá prevádzkuje aj jadrovú elektráreň Fukušima-I poškodenú marcovým zemetrasením.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies