Japonsko bičuje silná snehová víchrica

NETKY.SK • 28 December 2017, 06:29 • 2 min
Japonsko bičuje silná snehová víchrica

TOKIO - Silná snehová víchrica bičovala vo štvrtok rozsiahle časti Japonska, pričom meteorologické služby varovali pred nebezpečenstvom lavín a narušením dopravy.

slovakia

left justify in out

Tlaková níž priniesla husté, intenzívne sneženie - za 24 hodín napadlo na severovýchode Japonska a v oblastiach na pobreží Japonského mora približne 70 centimetrov snehu.

 

Vďaka čerstvo napadnutému snehu sa v dedine Hinoemata vytvorila snehová pokrývka hrubá 152 centimetrov a v meste Minakami mala celkovo 128 centimetrov.

 

V stredu uviazlo na rýchlostnej ceste v prefektúre Jamagata približne 100 áut, čo spôsobila dopravná nehoda vyše desiatich vozidiel na vozovke zasypanej snehom.

 

Japonská meteorologická služba predpovedala, že ďalších 40 centimetrov snehu napadne v horských oblastiach na severovýchode a v strede krajiny a tiež na severnom ostrove Hokkaido.

 

Meteorológovia varovali aj pred prudkým vetrom a vysokými vlnami v oblastiach na pobreží Japonského mora.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies