Japonsko a Kórea zvyšujú tlak na KĽDR po jej raketovej skúške

NETKY.SK • 30 August 2017, 09:20 • 2 min
Japonsko a Kórea zvyšujú tlak na KĽDR po jej raketovej skúške

TOKIO - Japonský premiér Šinzó Abe a juhokórejský prezident Mun Če-in sa dnes zhodli na zvýšení tlaku na Severnú Kóreu.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak deň po tom, ako Pchjongjang odpálil balistickú raketu, ktorá preletela ponad územie Japonska.

 

Abe a Mun sa zhodli na potrebe zvyšovať tlak na Severnú Kóreu na mimoriadnu úroveň s cieľom dostať Pchjongjang dobrovoľne k rokovaciemu stolu, uviedol hovorca juhokórejského prezidentského úradu. Obaja lídri tiež vyzývajú na prísnejšie sankcie zo strany Bezpečnostnej rady OSN.

 

Severná Kórea odpálila v utorok 29. augusta strelu, ktorá preletela ponad Japonsko a dopadla do Tichého oceánu takmer 1200 kilometrov od ostrova Hokkaido. Na odpal balistickej strely stredného doletu typu Hwasong-12 dohliadal osobne severokórejský vodca Kim Čong-un. Išlo o test zameraný proti prebiehajúcim spoločným manévrom juhokórejskej a americkej armády.

 

Bezpečnostná rada OSN na svojom mimoriadnom zasadnutí v utorok večer jednomyseľne ostro odsúdila test severokórejskej balistickej rakety. Rada ďalej zopakovala svoju požiadavku voči Pchjongjangu, aby zastavil svoje raketové a jadrové programy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies