Japonsko a KĽDR budú po štyroch rokoch rokovať na medzivládnej úrovni

NETKY.SK • 14 August 2012, 13:44 • 2 min
Japonsko a KĽDR budú po štyroch rokoch rokovať na medzivládnej úrovni

Japonsko a KĽDR budú po štyroch rokoch rokovať na medzivládnej úrovni - Politika Po prvýkrát za štyri roky bude Japonsko rokovať so Severnou Kóreou na medzivládnej úrovni. Rozhovory sa uskutočnia 29.

slovakia

left justify in out

img

Po prvýkrát za štyri roky bude Japonsko rokovať so Severnou Kóreou na medzivládnej úrovni.
      Rozhovory sa uskutočnia 29. augusta v Pekingu a ich obsahom budú "rôzne nedoriešené záležitosti" medzi oboma krajinami, oznámil dnes hovorca japonskej vlády. 
      Naplánovali ich po tom, ako sa predstavitelia  Červeného kríža z Japonska a KĽDR stretli v Pekingu, kde diskutovali o vrátení telesných pozostatkov japonských vojakov. Japonsko okupovalo Kórejský polostrov pred druhou svetovou vojnou a po nej. 
      KĽDR a Japonsko neudržiavajú diplomatické vzťahy. Na úrovni vlád nerokovali od augusta 2008. Dôvodom je nepriateľstvo prameniace zo spoločnej koloniálnej minulosti, ako aj spory kvôli severokórejskému jadrovému programu a únosy japonských občanov v 70. a 80. rokoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona