Japonskí právnici vyzvali vládu, aby zrušila trest smrti

NETKY.SK • 7 Október 2016, 17:05 • 2 min
Japonskí právnici vyzvali vládu, aby zrušila trest smrti

TOKIO - Japonské advokátske komory dnes prvýkrát oficiálne prijali stanovisko proti trestu smrti a požadujú od vlády, aby popravy zrušila do roku 2020, keď bude Japonsko hostiteľskou krajinou letných olympijských hier i medzinárodnej konferencie justičných expertov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Japonská federácia advokátskych komôr, v ktorej má vyše 37.000 japonských právnikov povinné členstvo, vyzvala vládu, aby zaviedla doživotné väzenie a nahradila tak popravy. Federácia uviedla ako dôvod riziko justičných omylov a nedostatok dôkazov o tom, že tresty smrti znižujú zločinnosť.


Japonsko a Spojené štáty sú jedinými členmi skupiny najvyspelejších krajín sveta G7, ktorí ešte uplatňujú trest smrti. S týmto trestom, ktorý odporcovia pokladajú za krutý, už skoncovalo 140 štátov.
Vyhliadka na akúkoľvek zmenu v Japonsku je nejasná, keďže väčšina obyvateľov krajiny stále trest smrti podporuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies