Japonskí bubeníci Yamato sa vrátia na Slovensko

NETKY.SK • 9 August 2016, 10:43 • 2 min
Japonskí bubeníci Yamato sa vrátia na Slovensko

BRATISLAVA - Po úspešných vystúpeniach v minulých rokoch prichádzajú na Slovensko opäť japonskí bubeníci Yamato so svojou úplne novou šou s názvom Bakuon. Špičkové umenie ôsmich majstrov svojho remesla si diváci budú môcť vychutnať 2. novembra v bratislavskej Inchebe.

slovakia

left justify in out

Zoskupenie umelcov, ktoré za uplynulých 23 rokov vystúpilo vo viac ako 50 krajinách a odohralo viac než 3000 predstavení, predvedie na Slovensku svoju úplne novú šou Bakuon - Legend of the Heartbeat. Ako už vyplýva aj z názvu, hudobníci z Yamato našli pri tvorbe tohto predstavenia vskutku netradičnú inšpiráciu. Hlavným motívom šou sa stal tlkot srdca, symbolizujúci mocný rytmus, ktorý sprevádza každú živú bytosť. Sú to práve tieto tiché, ale pritom silné údery, ktoré poslúžili ako inšpirácia pre nový príbeh, ktorý si užijú aj diváci v Incheba Expo aréne.

 

 

Návštevníkov čakajú hypnotizujúce rytmy, ktoré naplno zamestnajú všetky zmysly. Pravidelné údery na japonské bubny wadaiko, vyrobené zo 400 rokov starého stromu, pohltia celú halu. Netradičný koncert ponúka úplne iný rozmer kultúrneho zážitku, ktorý bude ešte dlho rezonovať v srdciach divákov.

 

Nezabudnuteľná šou silných emócií je výsledkom unikátnej symbiózy hry na tradičný japonský bubon, moderných prvkov a kreatívnych inovácií. V každej sekunde vystúpenia dokazuje skupina svoju obdivuhodnú zohratosť. Je to výsledok, nielen poctivej prípravy, ale aj toho, že celé vystúpenie si umelci tvoria sami, aby nad ním mali absolútnu kontrolu.

 

Sami sa starajú o rekvizity, rozostavenie na javisku, choreografiu, dokonca si sami vyrábajú paličky, ktoré sa nazývajú bachi. Len vďaka úplnej kontrole nad každou sekundou svojho vystúpenia, dokážu predvádzať tak kvalitné výkony a ohurovať nezabudnuteľným vyrozprávaním svojho príbehu.

 

Tím agentúry Comunique, ktorá koncert Yamato organizuje, má za sebou mnoho koncertov a akcií. Taktiež stojí za rodinnou šou Máša a medveď na ľade, ktorú v minulom roku videlo 55.000 fanúšikov.

TASR informoval PR manažér Michal Vernarský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona