Japonského cisára prijali v nemocnici pred plánovanou operáciou srdca

NETKY.SK • 17 Február 2012, 07:48 • 2 min
Japonského cisára prijali v nemocnici pred plánovanou operáciou srdca

Japonského cisára prijali v nemocnici pred plánovanou operáciou srdca - Politika Japonského cisára Akihita prijali dnes v Univerzitnej nemocnici v Tokiu pred plánovanou operáciou srdca, pri ktorej 78-ročnému monarchovi v sobotu zavedú bypass. Informoval o

slovakia

left justify in out

img

Japonského cisára Akihita prijali dnes v Univerzitnej nemocnici v Tokiu pred plánovanou operáciou srdca, pri ktorej 78-ročnému monarchovi v sobotu zavedú bypass. Informoval o tom japonský cisársky dvor.
      Akihita v univerzitnej nemocnici hospitalizovali naposledy koncom minulého týždňa, keď sa podrobil vyšetreniam, ktoré ukázali, že si jeho srdce vyžaduje chirurgický zákrok. Jeho zdravotný stav sa od vlani zhoršil.
      Obľúbený panovník mal v minulosti viaceré zdravotné problémy, vrátane západu priedušiek a rakoviny prostaty. Obmedzil svoje verejné povinnosti, ale zdal sa byť relatívne zdravý.
      Akihito nastúpil na trón v roku 1989 po smrti svojho otca Hirohita. V novembri minulého roku cisárovná Mičiko uviedla, že udržať si dobrý zdravotný stav je pre panovnícky pár ťažkým bojom. Od operácie prostaty spred ôsmich rokov užíva cisár hormonálnu terapiu.
      Panovnícke povinnosti počas pobytu cisára v nemocnici prevezme jeho syn, korunný princ Naruhito.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies