Japonského astronóma zabil na ulici v Santagu lupič

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 21:26 • 2 min
Japonského astronóma zabil na ulici v Santagu lupič

Japonského astronóma zabil na ulici v Santagu lupič - Krimi Prominentného japonského astronóma Koičira Moritu (57) zabili v Čile pri lúpežnom prepadnutí. Oznámila to polícia v čilskej metropole Santiago.

slovakia

left justify in out

img

Prominentného japonského astronóma Koičira Moritu (57) zabili v Čile pri lúpežnom prepadnutí. Oznámila to polícia v čilskej metropole Santiago.       Z vraždy obvinili 25-ročného kriminálnika Christophera Quijadu, ktorý má bohatý register trestov.       Profesor Morita sa podieľal na budovaní rozsiahleho medzinárodného observatória ALMA v púštnej oblasti Atacama na severe Čile, informovala dnes stanica BBC.       K prepadnutiu došlo ešte v pondelok v skorých ranných hodinách. Japonského vedca našli v bezvedomí pred jeho domom v Santagu, krátko po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Najprv sa predpokladalo, že zranenie hlavy utrpel pri nešťastnom páde. Pitva však potvrdila, že zomrel po údere ťažkým predmetom.       Lupič mu vzal peňaženku a mobilný telefón.       Sudca v súvislosti s vyšetrovaním vraždy nariadil pre obvineného Quijadu trojmesačnú väzbu. V prípade uznania vinu mu hrozí najmenej desaťročný trest.       Observatórium ALMA vyjadrilo hlboký zármutok a šok zo smrti japonského vedca.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies