Japonské železnice sa opravedlnili za to, že vlak odišiel o 20 sekúnd skôr...

NETKY.SK • 16 November 2017, 15:03 • 2 min
Japonské železnice sa opravedlnili za to, že vlak odišiel o 20 sekúnd skôr...

Žiadne sekunda sem, sekunda tam. Ak má vlak odísť o deviatej hodine štyridsiatejštvrtej minúte a štyridsiatej sekunde, tak to treba dodržať a basta. A to nechcite vedieť, aké priemerné ročné meškanie máva japonský rýchlovlak šinkansen...

slovakia

left justify in out

K naozaj "hrozivej" chybe došlo v utorok na linke spoločnosti Tsukuba Express medzi Tokiom a mestom Cukuba, ktoré leží asi 50 kilometrov od japonskej metropoly, píše server Novinky.cz. Vlak mal odísť v čase 9:44:40, namiesto toho však stanicu opustil už o 9:44:20, infomoval web BBC News.

 

Nikto zo zákazníkov sa síce na skorý odchod vlaku nesťažoval, firma sa napriek tomu rozhodla za "túto nepríjemnosť úprimne ospravedlniť". Za chybu mohol podľa spoločnosti zamestnanec, ktorý sa nepozrel do cestovného poriadku. 

 

"Výpravca nechal po otvorení dverí nastúpiť pasažierov. Potom ich zavrel bez toho, aby skontroloval čas odchodu," uviedla Tsukuba Express v prehlásení.

 

Japonské vlaky sú známe svojou spoľahlivosťou. Pri rýchlovlakoch šinkansen sa uvádza, že ich priemerné ročné meškanie je - čítate dobre - 30 sekúnd.

 

Uznáte, že je to nehorázne...

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies