Japonské železnice sa kajajú. Vlak odišiel o 25 sekúnd skôr...

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 16:47 • 2 min
Japonské železnice sa kajajú. Vlak odišiel o 25 sekúnd skôr...

TOKIO - Incident, ktorý by si nikde na svete nevšimli, sa odohral krátko po siedmej ráno v japonskej oblasti Šiga. Vlak jednej z japonských spoločností tam odišiel zo stanice o 25 sekúnd skôr, ako mal. Spoločnosť sa už zákazníkom ospravedlnila a uistila ich, že podobné „neospravedlniteľné zlyhanie“ sa už nebude opakovať.

slovakia

left justify in out

Japonský server Sora News 24 informoval, že vlak na stanici Notogawa mal odísť presne o 7.12. Strojvodca však vyrazil o celých 25 sekúnd skôr. 

 

Podľa spoločnosti West Japan Railways, ktorá linku prevádzkuje, došlo k predčasnému štartu pre dve pochybenia vlakvedúceho. Najprv sa mylne domnieval, že má vyraziť o 7.11, preto presne vtedy zavrel dvere. Vzápätí si však svoj omyl uvedomil a vtedy urobil druhú chybu – pozrel sa na nástupište, ktoré bolo prázdne a namiesto toho, aby počkal ešte pol minúty, vyrazil.

 

Problém je v tom, že prehliadol niekoľko ľudí, ktorí plánovali s vlakom cestovať. Takto museli počkať na ďalší spoj, ktorý šiel o šesť minút neskôr.

 

„Obrovské nepohodlie, ktoré sme spôsobili našim zákazníkom, je neospravedlniteľné. Vyvinieme maximálne úsilie, aby sa tento incident už viac neopakoval,“ stálo vo vyhlásení spoločnosti.

 

Japonský server dodáva, že celá príhoda sa môže zdať úsmevná, ale aj šesťminútové meškanie v škole alebo v práci môže pasažierom spôsobiť vážne problémy, píše server novinky.cz.

 

Takmer podobný prípad sa odohral aj vlani v novembri, keď vlak odišiel tiež predčasne zo stanice zrhuba 50 kilometrov od Tokia.

 

Japonské železnice sa opravedlnili za to, že vlak odišiel o 20 sekúnd skôr...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona