Japonské objednávky strojov v júli nečakane výrazne vzrástli

NETKY.SK • 8 September 2010, 11:51 • 2 min
Japonské objednávky strojov v júli nečakane výrazne vzrástli

Japonské objednávky strojov v júli nečakane výrazne vzrástli

slovakia

left justify in out

img

Japonské objednávky strojov v júli tohto roka nečakane výrazne vzrástli. Medzimesačne vyskočili o 8,8 %, čo znamená, že objednávky si polepšili už druhý mesiac po sebe a ich rast bol najvyšší od decembra 2009, informovala dnes japonská vláda. Zároveň však varovala, že silný jen môže utlmiť ochotu firiem investovať.
      Analytici v priemere počítali so zvýšením objednávok len o 1,5 %. Na porovnanie: v júni objednávky strojov vzrástli o 1,6 % a v máji sa prepadli o 9,1 %.
      Objednávky sa považujú za indikátor budúcich podnikových investícií a podnikateľskej nálady v najbližších 6 mesiacoch. Japonská ekonomika síce pokračuje v miernom oživení, ale ohrozuje ju dlhodobá deflácia a posilňovanie jenu.
      Hodnota objednávok strojov upravených o volatilné objednávky lodí dosiahla v júli 766,3 miliardy JPY (7,17 miliardy eur).

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona