Japonské múzeum zamestnáva mačku: Zriadili jej dokonca vlastnú kanceláriu!

NETKY.SK • 8 Január 2018, 12:06 • 2 min
Japonské múzeum zamestnáva mačku: Zriadili jej dokonca vlastnú kanceláriu!

Japonská mačka má pracovné podmienky priaznivejšie ako väčšina tamojších zamestnaných ľudí.

slovakia

left justify in out

Japonsko je jednou z najvýznamnejších svetových ekonomík, no bojuje s veľkým množstvom obyvateľov žijúcich v tamojších metropolách, čo má za následok, že ľudia často bývajú v priestoroch naozaj minimalistických rozmerov. Miestni tieto byty pre stiesnenosť nazývajú rakvy. Podobne to vyzerá aj na pracoviskách, kde sa pracuje v preľudnených open spaceoch. O to prekvapujúcejšia je skutočnosť, že v jednom z múzeí je „zamestnaná“ mačka, ktorá má kanceláriu len pre seba.

 

Mačka sa do múzea v Okayame dostala zvláštnou zhodou náhod. Po tom, ako ju zrazilo auto, ujali sa jej zamestnanci. Tí sa o ňu starali po celý čas až do jej úplného vyliečenia a následne sa rozhodli, že by sa mohla stať stabilným členom ich tímu. Vytvorili pre ňu teda „pracovné miesto“ a zriadili jej kanceláriu.

 

Kurosokue, ako zamestnanci múzea mačku pomenovali, má za úlohu vítať hostí. Kultúrny zážitok im tak spestrí a dobre ich naladí. Jej kanceláriou je malá presklená miestnosť, kde má svoj pelech aj priestor na lezenie.

 

Problémom však je, že pracovnú dobu si Kurosokue, riadi sama a podľa slov jej kolegov je veľmi náladová. Môže sa preto stať, že ju v múzeu nezastihnete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona