Japonské médiá hlásia: "Zázrak v Glasgowe!"

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 10:42 • 2 min
Japonské médiá hlásia: "Zázrak v Glasgowe!"

Japonské médiá hlásia: "Zázrak v Glasgowe!"

slovakia

left justify in out

img

Japonské médiá nešetrili slovami chvály  na svojich futbalistov, ktorí na olympijskom turnaji vo štvrtok zdolali favorizovaných Španielov 1:0. Víťazstvo označili ako "zázrak v Glasgowe".
      Výhra futbalovej verejnosti pripomenula, že aj mužský futbalový výber dokáže prekvapiť, podobne ako sa to podarilo japonským futbalistkám, ktoré triumfovali na minuloročnom svetovom šampionáte. Prvopolčasový gól Jukiho Ocu stanovil aj konečný výsledok duelu D-skupiny a spustil vlnu japonského nadšenia, ktorú vystihuje titulok denníka Nikkan Sports: "Zázrak v Glasgowe".
      Aj keď väčšinu kádrov olympijských futbalových mužstiev tvoria hráči do 23 rokov, Španielov - ako majstrov sveta a Európy v seniorskej kategórii - označujú za favoritov aj na olympiáde. Japoncom situáciu uľahčilo vylúčenie stredopoliara Iniga Martineza pred polčasovou prestávkou.
      "Na konci zápasu som vzlykal," priznal silné emócie strelec víťazného gólu Ocu. Jeho presný zásah zároveň znamenal prvé víťazstvo Japonska nad Španielskom na akejkoľvek úrovni futbalových turnajov. "Sme tu, aby sme si odniesli zlaté medaily," dodal stredopoliar bývajúci v Nemecku, ktorý v druhom polčase sedel na lavičke po zranení členka a vystriedaní.
      Mužstvo japonských futbalistov si naposledy olympijskú medailu odnieslo v roku 1968 z Mexika. Tam získali bronz, od olympiády v roku 2000 v Sydney sa im však nepodarilo postúpiť zo skupiny už nepodarilo. Slávne chvíle však zažili aj na hrách v Atlante 1996, kde mladíci na čele s Hidetoši Nakatom a Jošikacu Kawagučim prekvapivo zdolali Brazíliu 1:0 a médiá písali o "zázraku v Miami".
      Po víťazstve na Španielmi však hráči odmietajú hovoriť o zázraku. "Nie je to zázrak. Je to výsledok tvrdej práce a prípravy," nechal sa počuť Ocu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona