Japonské automobilky obmedzujú spoluprácu s európskymi partnermi

NETKY.SK • 6 August 2012, 11:24 • 2 min
Japonské automobilky obmedzujú spoluprácu s európskymi partnermi

Japonské automobilky obmedzujú spoluprácu s európskymi partnermi - Doprava Japonské automobilky vyvodzujú prvé závery z odbytovej krízy osobných vozidiel v Európe. Isuzu, Mitsubishi a Mazda sa podľa informácií v dnešnom vydaní hospodárskych novín Nikkei r

slovakia

left justify in out

img

Japonské automobilky vyvodzujú prvé závery z odbytovej krízy osobných vozidiel v Európe. Isuzu, Mitsubishi a Mazda sa podľa informácií v dnešnom vydaní hospodárskych novín Nikkei rozhodli obmedziť spoluprácu s európskymi partnermi. 
      Denník bez uvedenia zdroja napísal, že Isuzu zastaví vývoj dieselových motorov s Opelom. Navyše, Japonci hľadajú spôsob, ako v Poľsku skončiť spoluprácu s General Motors, ktorého dcérou je práve Opel. 
      Mitsubishi podľa Nikkei zastavil dodávky elektrických automobilov francúzskemu Peugeotu. Okrem toho Francúzi od neho už nedostávajú dieselové motory. Ich spoločný projekt v Rusku však bude pokračovať. Nikkei tvrdí, že Peugeot nebude onedlho dostávať motory ani od Mazdy.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies