Japonská vláda zvažuje zostrelenie severokórejskej rakety

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 11:03 • 2 min
Japonská vláda zvažuje zostrelenie severokórejskej rakety

Japonská vláda zvažuje zostrelenie severokórejskej rakety - Politika Japonský minister obrany Naoki Tanaka dnes vyhlásil, že môže nariadiť armáde, aby zničila severokórejskú raketu, ak prejde cez vzdušný priestor krajiny. Zvažujem nariadiť sebaobranným si

slovakia

left justify in out

img

Japonský minister obrany Naoki Tanaka dnes vyhlásil, že môže nariadiť armáde, aby zničila severokórejskú raketu, ak prejde cez vzdušný priestor krajiny.

"Zvažujem nariadiť sebaobranným silám, aby zostrelili (raketu)," povedal Tanaka na zasadnutí parlamentu.

Severná Kórea v piatok oznámila, že plánuje vypustiť do vesmíru družicu, ktorú by mala na obežnú dráhu vyniesť raketa dlhého doletu. K vypusteniu družice má dôjsť medzi 12. a 16. aprílom pri príležitosti 100. výročia narodenia zakladateľa komunistickej krajiny Kim Ir-sena.

Zámer KĽDR odsúdili USA, Južná Kórea a Japonsko - vzhľadom na obavy, že môže ísť o skrytý test technológie balistických striel.

Pchjongjang pritom koncom februára súhlasil, že v rámci dohody s Washingtonom o potravinovej pomoci zastaví aktivity súvisiace so svojím jadrovým zbrojným programom, vrátane skúšok rakiet dlhého doletu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies