Japonská vláda pripravuje rekordný rozpočet

NETKY.SK • 12 Január 2015, 08:29 • 2 min
Japonská vláda pripravuje rekordný rozpočet

TOKIO - Japonská vláda plánuje predložiť rekordný rozpočet na hospodársky rok 2015-2016. Jeho objem by mal dosiahnuť 96,3 bil. japonských jenov (JPY).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním sa na vládne zdroje. Kabinet by mal rozpočet schváliť v stredu. Následne by smeroval do parlamentu. Nasledujúci finančný rok sa v Japonsku začína v apríli.

 

Hodnota emitovaných štátnych cenných papierov by mala poklesnúť o 4,4 bil. JPY na 36,9 bil. JPY. Je to najnižšia úroveň za uplynulých šesť rokov. Návrh rozpočtu počíta s tým, že daňové príjmy stúpnu o 4,5 bil. JPY na 54,5 bil. JPY. Formou dlhu bude vláda financovať 38 % budúcoročného rozpočtu. V tomto roku je tento podiel vo výške 43 %. Výdavky japonského rozpočtu súvisiace so sociálnym zabezpečením by mali v budúcom roku stúpnuť o 1 bil. JPY na 31,5 bil. JPY. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona