Japonská Takata končí,plánuje vyhlásiť bankrot

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 14:02 • 2 min
Japonská Takata končí,plánuje vyhlásiť bankrot

TOKIO - Japonský výrobca autokomponentov Takata plánuje vyhlásiť bankrot.

slovakia

left justify in out

Firma zároveň rokuje s americkým výrobcom autokomponentov Key Safety Systems o finančnom zabezpečení.

Podľa japonského denníka Nikkei by Takata mohla bankrot vyhlásiť v priebehu tohto mesiaca a agentúra Reuters uviedla, že by sa tak malo stať už na budúci týždeň.

 

Obchodovanie s akciami Takaty na burze v Tokiu bolo následne pozastavené. Podľa zdrojov, na ktoré sa odvolala agentúra Reuters, by spoločnosť Key mala v rámci reštrukturalizácie Takaty prevziať jej produkčné aktíva.

 

Odhaduje sa, že záväzky Takaty presahujú 1 bilión jenov (8,1 miliardy eur). Firma sa do finančných problémov dostala v dôsledku masívneho zvolávania áut do servisov pre rizikové airbagy.

 

V dôsledku problematických vyvíjačov tlaku môžu airbagy od japonskej spoločnosti vybuchnúť a do priestoru vozidla vymrštiť množstvo plastových a kovových úlomkov.

 

Airbagy sú spájané s minimálne 16 úmrtiami a zranených bolo údajne viac než 180 ľudí. V dôsledku toho muselo byť zvolaných do servisov až okolo 100 miliónov vozidiel od 19 automobiliek po celom svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies