Japonská princezná Mako sa zasnúbi s neurodzeným mužom: Sobášom stratí svoje privilegované postavenie

NETKY.SK • 17 August 2017, 09:28 • 2 min
Japonská princezná Mako sa zasnúbi s neurodzeným mužom: Sobášom stratí svoje privilegované postavenie

TOKIO - Japonská princezná Mako, najstaršia vnučka cisára Akihita, a jej priateľ Kei Komuro verejne oznámia svoje zasnúbenie 3. septembra.

slovakia

left justify in out

Termín bol preložený začiatkom júla, keď južný ostrov Kjúšú zasiahli zosuvy pôdy a prudké povodne, ktoré si vyžiadali 36 mŕtvych a päť nezvestných.

 

Princezná a jej priateľ majú obaja 25 rokov, zoznámili sa pred piatimi rokmi, keď boli študentmi na Medzinárodnej kresťanskej univerzite v Tokiu. Ich svadba sa očakáva na budúci rok.

 

Členky japonskej cisárskej rodiny však po sobáši s neurodzeným mužom strácajú svoje privilegované postavenie na cisárskom dvore. Sobášom princeznej Mako sa cisárska rodina zredukuje na 18 členov.

 

Jej mladší brat princ Hisahito (10) je jediný mužský člen svojej generácie. Jediným dieťaťom korunného princa Naruhita je princezná Aiko (15).

 

Ženy však v Japonsku nemajú právo zasadnúť na chryzantémový trón.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies