Japonská princezná Mako sa vydá za všestranného muža. Pozrite sa, čo všetko dokáže

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 18:13 • 2 min
Japonská princezná Mako sa vydá za všestranného muža. Pozrite sa, čo všetko dokáže

TOKIO - Vnučka japonského cisára princezná Mako sa podľa verejnoprávnej televíznej stanice NHK vydá za muža, ktorý miluje oceány, vie lyžovať, hrať na husle a variť. Cisárska rodina odmietla dnes správu televízie potvrdiť.

slovakia

left justify in out

Kei Komuro, ktorý si získal srdce japonskej princeznej, študoval podľa NHK na Medzinárodnej kresťanskej univerzite v Tokiu, ktorú absolvovala aj 25-ročná Mako. Zoznámili sa pred približne piatimi rokmi v tokijskej reštaurácii Šibuja na stretnutí, kde sa hovorilo o štúdiu v zahraničí, a stretávajú sa niekoľkokrát do mesiaca, dodala televízia.

Ženy v Japonsku nemôžu usadnúť na trón. Otec Mako a jej mladší brat sú v nástupníckej línii po princezninom strýkovi, korunnom princovi Naruhitovi. Ten nastúpi na trón po smrti svojho 83-ročného otca cisára Akihita, ktorému ústava napriek vysokému veku neumožňuje odstúpiť.

Mako príde vydajom o titul princeznej a stane sa prostým občanom. Prípravy svadby si vyžiadajú svoj čas a budú plné rituálov, ako kráľovské svadby v Japonsku podľa agentúry AP bývajú.

Najskôr príde oznámenie o chystanej svadbe, ktoré je ekvivalentom zásnub. Potom vyberú termín a pár ho oficiálne oznámi cisárovi a cisárovnej. Mako podľa NHK už predstavila Komura svojim rodičom a tí jej ho schválili.

Na rozdiel od britskej kráľovskej rodiny alebo iných európskych monarchií žije japonská cisárska rodina izolovane, hoci sa objavuje na kultúrnych akciách a príležitostne cestuje do zahraničia.

Japonci budú zrejme považovať svadbu princeznej, ktorá bude starostlivo pripravená do najmenších detailov, za príležitosť na oslavu, dodala AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona