Japonská prefektúra Kagošima povolila reštart nepoužívanej jadrovej elektrárne Sendai

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:50 • 2 min
Japonská prefektúra Kagošima povolila reštart nepoužívanej jadrovej elektrárne Sendai

TOKIO - Japonské regionálne úrady povolili reštart nepoužívanej atómovej elektrárne Sendai. Ide o prvý krok k oživeniu japonského jadrového priemyslu od katastrofy vo Fukušime v roku 2011, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Opätovné spustenie reaktorov elektrárne Sendai odhlasovali dnes členovia miestneho zhromaždenia prefektúry Kagošima. Reštart elektrárne presadzovala vláda, pričom premiér Šinzó Abe obhajuje dôležitosť jadrovej energetiky pre Japonsko, chudobné na zdroje, a tlačil na reštart tohto závodu.

 

Dvojreaktorová elektráreň Sendai leží v prefektúre Kagošima približne 1000 kilometrov juhozápadne od Tokia. Jej oživenie predstavuje dôležitý moment celonárodnej i miestnej obnovy. 

 

Sendai spustia podľa Reuters najskôr budúci rok. Zariadenie musí najskôr prejsť bezpečnostnými previerkami. V prípade, že sa plán obnovy elektrárne zrealizuje, pôjde o prvý reštart atómovej elektrárne v rámci nového nezávislého regulačného systému vytvoreného po tragickej havárii vo Fukušime, spôsobenej zemetrasením a následnými prívalovými vlnami cunami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies