Japonská pobrežná stráž objavila trosky lode a telo muža, zrejme Severokórejčana

NETKY.SK • 25 November 2017, 14:29 • 2 min
Japonská pobrežná stráž objavila trosky lode a telo muža, zrejme Severokórejčana

TOKIO - Japonská pobrežná stráž objavila v sobotu ráno na brehu ostrova Sado telo muža a trosky jeho dreveného plavidla. Muž zrejme pochádzal zo Severnej Kórey. Príčina jeho úmrtia doposiaľ známa nie je.

slovakia

left justify in out

Stráž neďaleko jeho tela našla aj balíček cigariet a ďalšie osobné veci s kórejskými nápismi, uviedla s odvolaním sa na nemenovaného príslušníka pobrežnej stráže agentúra Reuters. Ten dodal, že trosky drevenej lode pravdepodobne z KĽDR našli na brehu odľahlého japonského ostrova Sado tento mesiac už po druhý raz.

 

Polícia v meste Jurihonjó na severovýchode Japonska zase v piatok ráno objavila drevený čln s ôsmimi mužmi, tvrdiacimi, že sú rybármi zo Severnej Kórey. Podľa polície, ktorá mužov vzala do ochrannej väzby, išlo zrejme naozaj o rybárov a nie zbehov.

Japonská pobrežná stráž zachránila aj minulý týždeň troch Severokórejčanov, ktorým sa v Japonskom mori prevrátil rybársky čln. Následne ich odovzdala lodi plávajúcej pod severokórejskou vlajkou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona