Japonská Kašima je nečakane prvým finalistom MS klubov

NETKY.SK • 14 December 2016, 13:49 • 2 min
Japonská Kašima je nečakane prvým finalistom MS klubov

OSAKA - Mužstvo kórejského klubu Čonbuk Hyundai Motors zvíťazilo 4:1 nad hráčmi juhoafrického Mamelodi Sundowns v stredajšom zápase o konečné 5. miesto na XIII. majstrovstvách klubov v Japonsku (8. - 18. decembra 2016) pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Favorizovaní Kórejčania viedli po prvom polčase 3:0, v druhom sa tím z JAR dočkal aspoň čestného gólu.

slovakia

left justify in out

Prekvapenie sa v stredu zrodilo v prvom semifinále, domáci zástupca Kašima Antlers zvíťazil 3:0 nad kolumbijským klubom Atlético Nacional. Prvý gól duelu strelil po polhodine hry záložník Kašimy Šoma Doi, ktorý premenil pokutový kop. Prvýkrát v histórii rozhodca - Maďar Viktor Kassai - využil videozáznam na posúdenie situácie počas stretnutia; v tomto prípade išlo o nedovolený zákrok, ktorý predchádzal nariadeniu pokutového kopu. Systém videoasistencie (Video Assistant Referees - VAR) schválila Rada medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB) a momentálne je v dvojročnom testovacom režime. V závere skórovali aj Jasuši Endo a Juma Suzuki.

 

Antlers sú prvým japonským klubom vo finále MS klubov FIFA. "Samozrejme, ak sa video asistent použije na správny verdikt, je to dobrá vec. Dosiahli sme historický počin nielen pre náš klub, ale pre celý japonský futbal," povedal po zápase tréner Antlers Masatada Išii. "V prvom polčase sa náš hráč Berrio zrazil so súperom. Nebolo to úmyselné, no viedlo to k prvému gólu. Po ňom sme stratili našu organizáciu," citovala agentúra AP kouča Atletica Reinalda Ruedu.

 

Hráči úradujúceho ázijského šampióna Jeonbuku Hyundai Motors obsadili na podujatí piate miesto. V stredajšom zápase si kórejský klub poradil s juhoafrickým súperom Mamelodi Sundowns hladko 4:1, keď už po prvom polčase viedol 3:0.


Vo štvrtok od 11.30 h SEČ odohrajú druhé semifinále, mexický Club América bude čeliť favoritovi šampionátu, španielskemu Realu Madrid.


XIII. majstrovstvá sveta futbalových klubov - Japonsko - stredajšie výsledky:

OSAKA

Semifinále:
Atlético Nacional (Kol.) - Kašima Antlers (Jap.) 0:3 (0:1) - Kašima postúpila do finále, Nacional bude hrať o 3. miesto
Góly: 33. Š. Doi (z pok. kopu), 83. J. Endo, 85. J. Suzuki

O 5. miesto:
Čonbuk Hyundai Motors (Kór. rep.) - Mamelodi Sundowns (JAR) 4:1 (3:0)
Góly: 18. Kim Po-kjung, 29. Li Čong-ho, 41. Ricardo Nascimento (vlastný), 89. Kim Šin-wuk - 48. P. Tau


Ďalší program XIII. majstrovstiev sveta futbalových klubov v Japonsku (8. - 18. decembra, časy sú v SEČ):

Semifinále:
štvrtok 15. decembra (Jokohama): Club América (Mex.) - Real Madrid (Šp.) /11.30/

Zápas o 3. miesto:
nedeľa 18. decembra (Jokohama): Club América (Mex.) / Real Madrid (Šp.) - Atlético Nacional (Kol.) /8.00/

Finále:
nedeľa 18. decembra (Jokohama): Club América (Mex.) / Real Madrid (Šp.) - Kašima Antlers (Jap.) /11.30/



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona