Japonská FSA varovala burzu Binance kvôli licencii

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 20:30 • 2 min
Japonská FSA varovala burzu Binance kvôli licencii

TOKIO – Japonská agentúra pre finančné služby (FSA) varovala kryptoburzu Binance. FSA vydala toto varovanie kvôli nedostatočnej registrácii u regulátora.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vydanie takéhoto varovania však neznamená, že by regulačný orgán zvažoval nejaký trest pre burzu, keďže sa takéto správy objavili v japonských médiách. Burza Binance ešte začiatkom tohto roka oznámila, že spolupracuje s japonskými regulačnými orgánmi, aby získala licenciu.

 

 

 

Generálny riaditeľ burzy Binance Zhao Changpeng v reakcii na vyhlásenie FSA potvrdil prijatie varovného listu a uviedol, že právne oddelenie komunikuje s agentúrou.

 

Hongkonská burza Binance vznikla v lete 2017 a v posledných šiestich mesiacoch stala jednou z najväčších svetových kryptobúrz. Podľa údajov spoločnosti Alexa je až deväť percent návštev stránky Binance z Japonska. FSA už v minulosti upozornila ďalšie zahraničné firmy na poskytovanie služieb japonským občanom.

 

img

 

Agentúra pre finančné služby minulý mesiac vydala niekoľko varovaní kryptofirme, ktorá sídli v Macau. Tá mala japonským investorom poskytovať nákup Bitcoinov a ICO. Po týchto upozorneniach firma opustila japonský trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies