Japonská centrálna banka neuvažuje o ďalšom znížení úrokových sadzieb

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 11:01 • 2 min
Japonská centrálna banka neuvažuje o ďalšom znížení úrokových sadzieb

TOKIO - Japonská centrálna banka neuvažuje o ďalšom znížení úrokových sadzieb, uviedol dnes jej guvernér Haruhiko Kuroda. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Bank of Japan (BoJ) bude naďalej monitorovať riziká a nebude váhať s prispôsobením menovej politiky v prípade potreby, povedal Kuroda v parlamente. Dodal, že centrálna banka použije tri dimenzie menovej politiky, aby dosiahla svoj inflačný cieľ. Kuroda mal na mysli kvantitatívne a kvalitatívne uvoľňovanie rovnako ako negatívne úrokové sadzby.

 

BoJ v januári nečakane znížila depozitnú sadzbu do negatívneho teritória, aby podporila rast spotrebiteľských cien.

 

Zástupca guvernéra BoJ Hiroši Nakaso vo štvrtok (3. 3.) vyhlásil, že teraz sú potrebné štrukturálne reformy, aby sa ekonomika vrátila k udržateľnému rastu. Nakaso vo svojich poznámkach signalizoval, že centrálna banka je pripravená ešte viac znížiť úrokové sadzby, aj keď nie bezprostredne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies