Japonská burza Coincheck prijala ponuku od Monex Group

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 20:15 • 2 min
Japonská burza Coincheck prijala ponuku od Monex Group

TOKIO – Japonská kryptoburza Coincheck, ktorá sa stala obeťou veľkej lúpeže NEM tokenov na začiatku roka 2018, prijala ponuku akvizície spoločnosťou Monex Group.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ Nikkei Asian Review, po uzavretí dohody burza Coincheck plánuje vymeniť manažment v snahe obnoviť dôveru investorov, ktorá bola výrazne naštrbená januárovým útokom hackerov. Pri tejto lúpeži prišli používatelia burzy o svoje NEM tokeny v hodnote približne 530 miliónov dolárov.

 

img

 

Očakáva sa, že spoločnosť Monex Group zaplatí burze za majoritný podiel niekoľko miliárd japonských jenov (1 miliarda JPY = 7,6 milióna EUR). V súčasnosti prebieha finalizácia dohody a v piatok 6.apríla by mohlo prísť k oficiálnemu oznámeniu akvizície.

 

Ako súčasť zmien vo vedení, sa novým prezidentom burzy Coincheck stane Toshihiko Katsuya, ktorý je aktuálne riaditeľom Monex Group. Súčasný prezident Coincheck Koichiro Wada a COO Yusuke Otsuka odstúpia hneď po podpísaní dohody. Informácie o ponuke Monex Group sme vám priniesli ešte v utorok.

 

img

 

Burza Coincheck čelí vyšetrovaniu japonskej FSA kvôli bezpečnostným zlyhaniam, ktoré viedli k hackerskému útoku a rovnako aj kvôli finančnej stabilite.

 

Akvizícia spoločnosťou Monex Group bude vítaným prílev nového kapitálu na burzu, ktorá sľúbila odškodnenie všetkým postihnutým klientom. Burza tiež čelí niekoľkým žalobám v súvislosti s útokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies