Japonská burza Coincheck náhle zastavila všetky výbery

NETKY.SK • 26 Január 2018, 20:00 • 2 min
Japonská burza Coincheck náhle zastavila všetky výbery

TOKIO – Japonská burza Coincheck dnes pozastavila všetky výbery, keď z jednej peňaženky bola prevedená kryptomena Ripple v hodnote 123 miliónov dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Coincheck patrí medzi najväčšie japonské burzy a zdá sa, že problém súvisí aj s kryptomenou NEM, keďže burza náhle zastavila všetky vklady tejto digitálnej meny.

 

"Vklady v digitálnej mene NEM na Coincheck sú v súčasnosti obmedzené. Vklady na vaše účty nebudú zohľadnené vo vašom zostatku a všetkým používateľom odporúčame, aby nevkladali na svoje účty prostriedky až do zrušenia obmedzenia," uvádza sa webových stránkach spoločnosti.

 

img

 

Následne sa obmedzenie rozšírilo na nákup a predaj NEM, po ktorom začali masívne výbery používateľov. Burza následne zastavila všetky kryptomien aj fiatových peňazí.

 

"Všetky výbery z platformy sú v súčasnosti obmedzené, vrátane JPY. Ďakujem za pochopenie. Robíme všetko preto, aby sme čo najskôr obnovili bežnú prevádzku," píše sa v poslednej aktualizácii na webe.

 

img

 

Po tom, ako sa zastavila činnosť burzy, jednu z peňaženiek na burze Coincheck opustila jednorazová suma 101.265.057 XRP v hodnote približne 123 miliónov dolárov. Burza Coincheck tiež oznámila prevod kryptomeny NEM v hodnote 532 miliónov dolárov na účty Úradu pre finančné služby a polície.

 

V popoludňajších hodinách prezident nadácie NEM Lon Wong potvrdil, že burza Coincheck bol napadnutá hackermi a ukradnuté prostriedky označil za "najväčšiu krádež v dejinách sveta".

 

 

Burza Coincheck na anglických aj japonských sociálnych sieťach sľúbila používateľom, že krátkom čase poskytne podrobné informácie a ospravedlnila sa za náhle prerušenie služieb.

 

Zaujímavé na celej situácii môže byť fakt, že burza Coincheck nie je registrovaná na japonskom Úrade pre finančné služby, ktorý je regulátorom zodpovedným za dohľad nad burzami v krajine. Ďalšie veľké japonské burzy ako bitFlyer či Quione pritom registrované sú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies