Japonská automobilka Nissan v októbri zvýšila predaj v USA

NETKY.SK • 3 November 2014, 13:35 • 2 min
Japonská automobilka Nissan v októbri zvýšila predaj v USA

DETROIT - Japonská automobilka Nissan zaznamenala v októbri výrazný nárast predaja v USA, medziročne viac ako o 13 %. To signalizuje, že dopyt po autách v Spojených štátoch, ktoré sú druhým najväčším automobilovým trhom na svete, je naďalej silný. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovších údajov japonskej firmy v októbri predala na trhu v USA celkovo 113.000 vozidiel značky Nissan a Infiniti. Odbyt modelov Nissan na americkom trhu pritom vzrástol medziročne o 15 %, zatiaľ čo dopyt po vozidlách Infiniti klesol o 1 %.
     

Nissan pripisuje rast svojho predaja v USA stúpajúcej dôvere spotrebiteľov a klesajúcim cenám benzínu. Šéf marketingu Fred Diaz sa domnieva, že tento trend bude pokračovať aj v novembri a decembri.
     

Október 2014 bol pre Nissan rekordným mesiacom. Svedčí o tom veľký dopyt po jeho terénnych vozidlách Rogue na americkom trhu, ktorý stúpol takmer o 14 %, a predaj modelov Versa dokonca vyskočil o 29 %. Analytici pritom japonskej automobilke predpovedali nárast predaja v USA v októbri o 6 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona