Japonská automobilka Mitsubishi Motors chce ukončiť výrobu v USA

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 13:21 • 2 min
Japonská automobilka Mitsubishi Motors chce ukončiť výrobu v USA

TOKIO - Japonské médiá dnes priniesli správu, že automobilka Mitsubishi Motors sa rozhodla ukončiť produkciu v USA. Chce sa totiž sústrediť na ázijské trhy.

slovakia

left justify in out

 Podľa Mitsubishi v tejto záležitosti zatiaľ nepadlo žiadne rozhodnutie. Informovala o tom agentúra AP.
     

Mitsubishi podľa japonského ekonomického denníka Nikkei zastaví výrobu áut vo svojom závode v meste Normal, štát Illinois, a pokúsi sa závod predať. Správu o zatvorení prevádzky priniesla aj tlačová agentúra Kyodo News s odvolaním sa na nemenované zdroje
     

Ročná produkcia závodu, kde sa vyrába športovo-úžitkové vozidlo (SUV) Outlander, klesla na 64.000 áut ročne z vyše 200.000 v roku 2002. Automobilka vlani predala v USA len 82.000 vozidiel, čo predstavuje menej ako 1-% z podiel na trhu.
     

Denník Nikkei uviedol, že Mitsubishi bude prvou z veľkých japonských automobiliek, ktorá ukončí produkciu v USA aj v Európe. Automobilka vybudovala závod v Thajsku, na Filipínach kúpila fabriku od Fordu a ďalší stavia v Indonézii.
     

Spoločnosť uviedla vo svojom vyhlásení, že prehodnocuje štruktúru svojej globálnej produkcie, vrátane Severnej Ameriky, "zatiaľ však v tejto záležitosti nepadlo rozhodnutie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies