Japonky prvýkrát majsterkami, vo finále zdolali USA až na penalty

NETKY.SK • 17 Júl 2011, 23:00 • 2 min
Japonky prvýkrát majsterkami, vo finále zdolali USA až na penalty

Japonky prvýkrát majsterkami, vo finále zdolali USA až na penalty

slovakia

left justify in out

img

 Zlaté medaily na majstrovstvách sveta vo futbale žien získali Japonky, ktoré v nedeľňajšom dramatickom finále remizovali s Američankami 2:2 po predĺžení, no v jedenástkovom rozstrele triumfovali 3:1 a tešili sa z premiérového titulu.
Američanky ovládli úvod zápasu, dominovali hlavne v útoku a svoje súperky takmer nepustili za polovicu. Skórovať mohla už v 18. minúte Rapinoeová, no po narážačke s Cheneyovou napálila len do konštrukcie japonskej bránky. Japonky sa dostali do útoku až po 25 minútach, no nemali presnú koncovku. Po polhodine hry sa dostala dopredu Wambachová a jej delovka opäť opečiatkovala len brvno. Rovnako dopadla v 49. minúte aj striedajúca Morganová, no o 20 minút neskôr sa už nemýlila, keď dostala loptu do behu za japonskú obranu a nekompromisne zavesila - 1:0. Američanky sa však tešili iba jedenásť minút, keď po chybe obrany pykali. K lopte sa dostala osamotená Mijamová, ktorá už nemala problém vyrovnať. Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol a tak nasledovalo predĺženie.
V ňom mali viac hry opäť hráčky USA a svoju prevahu dokázali pretaviť aj na gól. V 103. minúte unikla Morganová a po jej centri poslala Wambachová loptu hlavou do siete. Keď sa zdalo, že o víťazkách je rozhodnuté, Japonky opäť dokázali nájsť dostatok energie a Sawaová tri minúty pred koncom vyrovnala na 2:2. V jedenástkovom rozstrele ukázali pevnejšie nervy Japonky a nakoniec sa tešili zo svojho premiérového titulu majsteriek sveta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies