Japonec Okazaki vystrihol Leicestru triumf nad Newcastlom, Morgan: Nebol to pekný zápas

NETKY.SK • 15 Marec 2016, 09:18 • 2 min
Japonec Okazaki vystrihol Leicestru triumf nad Newcastlom, Morgan: Nebol to pekný zápas

LEICESTER - Leicester City zvládol pondelňajšiu dohrávku 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže proti Newcastlu United, nad ktorým zvíťazil 1:0. "Líšky" majú osem kôl pred koncom Premier League na jej čele päťbodový náskok pred druhým Tottenhamom Hotspur, o ďalších šesť bodov zaostáva Arsenal Londýn so zápasom k dobru.

slovakia

left justify in out

Tri body pre mužstvo trénera Claudia Ranieriho zariadil v 25. min efektnými nožničkami po priťuknutí Jamieho Vardyho japonský legionár Šindži Okazaki. "Nebol to pekný zápas, ale máme tri body, čo je najdôležitejšie. Takéto stretnutia jednoducho treba zvládnuť a odčiarknuť si, že ich máme za sebou. Hrať proti Newcastlu nebolo ľahké. Bolo vidieť, že nový tréner Rafa Benítez ich pozdvihol," vyhlásil pre Sky Sports kapitán Leicestru Wes Morgan.


Domáci vyprodukovali počas duelu iba jednu strelu do priestoru troch žrdí. Nakoniec to stačilo na zisk troch bodov. "Z našej strany to nebolo najkrajšie vystúpenie, ale máme body, na ktorých nám veľmi záležalo. Šindži Okazaki zakončenie nožničkami poctivo trénuje a tento gól si zaslúžil. Bol to pre nás špeciálny okamih," doplnil stredopoliar Danny Drinkwater.


Leicester prehral z ostatných osemnástich duelov na domácom trávniku jediný. Až šesťkrát z posledných siedmich prípadov si pred vlastnými fanúšikmi udržal čisté konto. Ranieriho družine až dvanásťkrát v tomto ligovom ročníku stačil na triumf jeden presný zásah, čo je najviac spomedzi všetkých mužstiev v Premier League.


"Nebol to náš najlepší výkon, ale ukázali sme fantastického ducha. Veľmi dobre sme bránili, a tak som v druhom polčase neprežíval žiadne nervy. Hráči sa pohybovali blízko seba a boli kompaktní tak, ako som si predstavoval," vyhlásil pre BBC Sport 64-ročný Talian Ranieri. "Teraz už premýšľam nad najbližším meraním síl s Crystal Palace. Ideme krok za krokom, to je naša filozofia. Čo sa týka mužstva Newcastlu, bolo vidieť, že si veľmi rýchlo stihli osvojiť niektoré taktické prvky trénera Beníteza. Som si istý, že sa vďaka tomuto koučovi zachránia," doplnil rodák z Ríma.


Španielsky kormidelník Rafael Benítez absolvoval premiéru na lavičke "strák", ktorým naďalej patrí zostupové 19. miesto so ziskom 24 bodov. Na 17. priečku, ktorá zaručuje záchranu a na ktorej sa aktuálne nachádza Sunderland, strácajú jediný bod.

 

"Vieme, že nadchádzajúce derby so Sunderlandom bude veľmi dôležité pre každého. Verím, že fanúšikovia budú naším dvanástym hráčom. Dúfal som, že v Leicestri by sme mohli uhrať dobrý výsledok. Tempo súperových hráčov by však spôsobovalo problém ktorémukoľvek protivníkovi. Po inkasovanom góle som bol nespokojný, pretože podľa mňa tam lopta príliš dlho poskakovala," skonštatoval Benítez, ktorý na lavičke Newcastlu pred niekoľkými dňami vystriedal Steva McClarena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona