Japonec nožom zaútočil na deti čakajúce na zastávke, troch ľudí zabil

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 08:26 • 2 min
Japonec nožom zaútočil na deti čakajúce na zastávke, troch ľudí zabil

TOKIO - Počas utorkovej rannej dopravnej špičky sa v japonskom meste Kawasaki odohral krvavý incident.

slovakia

left justify in out

Muž zaútočil tu zaútočil nožom na cestujúcich, ktorí čakali na autobus na zastávke. Útok si vyžiadal troch mŕtvych a najmenej 19 zranených, vrátane 13 detí. Hoci záchranári zakročili veľmi rýchlo a zranených transportovali do okolitých nemocníc, dvaja dospelí a jedno dieťa zraneniam podľahli, tri žiačky sú v kritickom stave.

 

img

 

Muž, ktorý vbehol do davu ľudí mal nože v oboch rukách a kričal "Zabijem vás!".  Polícia však zatiaľ neposkytla bližšie informácie o motíve jeho konania ani o jeho identite. Známe je len to, že malo ísť o 40 - 50-ročného muža, ten však krátko po svojom besnení spáchal samovraždu.

 

img

 

Podobný útok je pre Japonsko veľmi netypický. Ide o vyspelú krajinu, kde k násilným trestným činom dochádza len výnimočne. Japonsko je dokonca v celosvetovom meradle krajinou s najnižším počtom násilných zločinov na svete a masové útoky sú mimoriadne zriedkavé.

 

img

 

K incidentu sa už vyjadril aj japonský premiér Šinzó Abe. "Je to mimoriadne hrozný prípad. Cítim silný hnev. Pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť a dúfam, že zranení sa rýchlo zotavia," uviedol.

 

Sústrasť vyjadril aj prezident USA Donald Trump, ktorý v utorok končí návštevu Japonska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies