Japoncom bude peniaze na OH 2020 zháňať agentúra

NETKY.SK • 10 September 2013, 10:25 • 2 min
Japoncom bude peniaze na OH 2020 zháňať agentúra

TOKIO - Japonsko nenechá nič na náhodu, zdroje pre prípravu najlepších športovcov na olympijské hry 2020 v Tokiu zabezpečí špecializovaná agentúra.

slovakia

left justify in out

Krajina, ktorá iba v sobotu hlasovaním delegátov Medzinárodného olympijského výboru v Buenos Aires nadobudla právo usporiadať podujatie, si už stanovina cieľ získať 30 zlatých medailí. Na činnosť agentúry bude dohliadať minister zodpovedný aj za prípravu Hier XXXII. olympiády. Vláda v súčasnosti zvažuje, že touto funkciou poverí ministra pre šport a vzdelávanie Hakubuna Šimomuru.

Na vlaňajších OH v Londýne japonskí športovci nazbierali sedem zlatých, 14 strieborných a 17 bronzových medailí a obsadili v bilancii krajín 11. miesto. "Na budúcoročné projekty pre perspektívnych športovcov vo veku 16 až 20 rokov žiadame 1,5 miliardy jenov (11,4 milióna eur)," povedal štátny sekretár Jošihide Suga. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies