Japonci veľmi rýchlo poslali Slovincov na zem

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 09:09 • 2 min
Japonci veľmi rýchlo poslali Slovincov na zem

GOJANG - Hokejisti Slovinska vstupovali po úspechu na zimných olympijských hrách v Soči, kde sa prebojovali do štvrťfinále, do turnaja A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta s veľkými ambíciami, v kórejskom Gojangu ich však veľmi rýchlo poslali na zem Japonci. V nedeľňajšom súboji zdolal ázijský tím favorita nečakane 2:1 a dosiahol proti nemu prvé víťazstvo na šampionáte v histórii.

slovakia

left justify in out

V predchádzajúcich šiestich dueloch sa päťkrát tešili Slovinci a raz sa rozišli tímy remízou. Slovinci hrajú v Kórejskej republike bez dvoch opôr zo Soči, citeľne im chýba v poli Anže Kopitar z Los Angeles a v bránke Robert Kristan, ktorý pomáha Nitre vo finále slovenskej Tipsport extraligy s Košicami.

 

O víťazný gól Japonska sa postaral 22-ročný obranca Denis Akimoto. Syn japonského otca a ruskej matky vyrastal v Chabarovsku, neskôr sa jeho rodina odsťahovala do krajiny vychádzajúceho slnka. "Som neskutočne šťastný a vzrušený. Strelil som prvý gól v reprezentácii. Odohrali sme dobrý zápas," tešil sa podľa webu Medzinárodnej hokejovej federácie Akimoto. 

 

Slovinci sa v nedeľu trápili v koncovke, chýbala im väčšia pohoda. "Nehrali sme dobre, robili sme veľa chýb. Potrebujeme zanalyzovať tento zápas a pozrieť si, čo sme urobili zle," skonštatoval pre web IIHF obranca Slovinska Miha Stebih. 

Z turnaja A-skupiny I. divízie MS postúpia do elitnej kategórie najlepšie dva tímy. Ďalšími účastníkmi podujatia sú Kórejská republika, Maďarsko, Rakúsko a Ukrajina. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies