Japonci sú závislí na hazardných hrách: Čísla sú neuveriteľné

NETKY.SK • 21 August 2014, 09:24 • 2 min
Japonci sú závislí na hazardných hrách: Čísla sú neuveriteľné

TOKIO - Vyše päť miliónov Japoncov je závislých od hazardných hier. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Kjódo s odvolaním sa na japonské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Približne 5,36 milióna ľudí, z nich 4,38 milióna mužov a 980.000 žien, je považovaných za závislých od hazardu. Údaj predstavuje 4,8 percenta dospelej populácie Japonska a je oveľa vyšší, než jednopercentná miera takýchto závislých vo väčšine ostatných krajín. Uviedol to tím výskumníkov, ktorých citovala agentúra DPA.
      

Japonsko je známe svojimi všadeprítomnými halami s hracími automatmi nazývanými "pačinko" a nové zistené údaje boli zverejnené preto, že Japonsko uvažuje o vybudovaní ďalších rezortov s kasínami. Takéto údaje zverejnili v Japonsku vôbec prvýkrát.
      

Ministerstvo zdravotníctva tiež uviedlo, že podľa odhadov 4,21 milióna ľudí v Japonsku je závislých od internetu, čo je 1,5-násobný nárast od roku 2008. Tento počet značne stúpol medzi mladými ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies