Japonci pripravujú hranú verziu mangy Fullmetal Alchemist

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:21 • 2 min
Japonci pripravujú hranú verziu mangy Fullmetal Alchemist

BRATISLAVA - Obľúbená manga Fullmetal Alchemist príde do kín vo forme hraného filmu. Podľa portálu Livedoor News sa adaptácia titulu z dielne umelkyne Hiromu Arakawa dostane na strieborné plátna v lete 2017.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je isté, či bude novinka spracovávať príbeh mangy alebo jej seriálovej adaptácie z rokov 2003 až 2004, ktorá sa od originálu mierne líšila. Ako tiež informoval portál Livedoor News, Edwarda Elrica, jedného z dvojice bratov, ktorí tvoria hlavné postavy, stvárni 22-ročný herec a člen chlapčenskej skupiny Hey!Say!JUMP Ryosuke Yamada.


Manga Fullmetal Alchemist (pôvodný názov Hagane no renkindžucuši, pozn. SITA) vychádzala v rokoch 2001 až 2010. Jej príbeh sa odohrával v paralelnom svete, v ktorom sa rozvinula alchýmia ako vedná disciplína, a sústredí sa na dvojicu bratov Edwarda a Alphonsa Elricovcov.

 

Súrodenci sa rozhodnú s pomocou alchýmie priviesť naspäť k životu ich zosnulú matku, no za svoj pokus draho zaplatia. Titul, ktorý si získal popularitu na celom svete, sa dočkal spomínaného spracovania vo forme animovaného seriálu. Okrem toho vznikol aj anime seriál Fullmetal Alchemist: Bratstvo (2009 - 2010), ktorý bol vernejší originálu. Príbeh Eda a Ala Elricovcov priniesli na plátna kín aj animované snímky Fullmetal Alchemist: The Movie - Conqueror of Shamballa (2005) a Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (2011).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies