Japonci predstavili nové logo OH 2020 v Tokiu

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 08:11 • 2 min
Japonci predstavili nové logo OH 2020 v Tokiu

TOKIO - Organizátori olympijských hier 2020 v Tokiu odhalili v pondelok nové oficiálne logo olympiády a paralympiády. Pôvodné logo predstavili už pred ôsmimi mesiacmi, ale pre obvinenia z plagiárorstva ho museli zmeniť. Informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Nové logo zobrazuje prstenec prepojených modrých obdĺžnikov. Z takmer 15 tisíc návrhov zvíťazil vo verejnej súťaži dizajnér Asao Tokolo, ktorý je známy svojimi matematickými motívmi.

 

Japonskí usporiadatelia museli vyhlásiť novú súťaž minulý rok v septembri, pretože pôvodne vybraté logo Kenžira Sanóa napadol belgický dizajnér a upozornil na podobnosť s jeho vlastným dielom pre divadlo v Liége. Obrátil sa dokonca pre to na súd.

 

Po vypísaní novej súťaže dostala výberová komisia takmer 15.000 návrhov, z ktorých vzišli na začiatku apríla štyria finalisti. Pre víťaza hlasovala verejnosť. Obdĺžniky vo farbe indigo majú tri rôzne veľkosti, čo má reprezentovať rôzne krajiny a kultúry. "Prácou na logách som strávil veľa času. Sú ako moje deti," povedal autor.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies