Japonci poslali zlodeja domov z Ázijských hier

NETKY.SK • 27 September 2014, 09:59 • 2 min
Japonci poslali zlodeja domov z Ázijských hier

INČCHON - Plavec Naoja Tomita musel predčasne opustiť japonskú výpravu na Ázijských hrách v kórejskom Inčchone. Dôvodom je policajné vyšetrovanie zlatého medailistu na 200 m prsia z predchádzajúcich Ázijských hier za krádež fotoaparátu.

slovakia

left justify in out

Tomita ho mal potiahnuť členom kórejského mediálneho tímu. Japonca zo skutku usvedčila bezpečnostná kamera. Zachytila, ako si dáva fotoaparát do svojho batoha. Stalo sa to ešte vo štvrtok počas toho, ako Tomita v čase voľna sledoval súťaže iných japonských športovcov.

 

"Nespomínam si, aby sme niekedy predtým museli riešiť podobný prípad. Je nám to veľmi ľúto. Ide o porušenie základného kódexu správania sa na verejnosti," vyhlásil ospravedlňujúco šéf japonskej výpravy na Ázijských hrách Cujoši Aoki. Dodal ešte, že Tomitu čaká cesta domov na vlastné náklady. 

Dvadsaťpäťročný Tomita skončil štvrtý v disciplíne 100 m prsia a nedočkal sa tak medaily z Ázijských hier v Inčchone. V minulosti bol aj majstrom sveta v krátkom bazéne na 200 m prsia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies