Japonci poslali stíhačky proti ruským vojenským lietadlám

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 09:18 • 2 min
Japonci poslali stíhačky proti ruským vojenským lietadlám

TOKIO - Japonská armáda vyslala v pondelok do vzduchu svoje stíhačky F-4. Stalo sa tak po tom, čo sa v blízkosti japonského vzdušného priestoru zjavili tri ruské vojenské lietadlá, informovala dnes televízia NHK.

slovakia

left justify in out

Išlo o dva bombardéry Tu-95 a prieskumné lietadlo Il-20, ktoré leteli nad Japonským morom nad ostrovmi patriacimi Rusku, na ktoré si však robí nárok aj Tokio, uviedla stanica NHK s odvolaním sa na japonské ministerstvo obrany.

Ruska a Čína usporiadali 5.-12. júla spoločné námorné cvičenie pri pobreží Vladivostoku. Podľa NHK išlo o najväčšie manévre na ruskom Ďalekom východe od rozpadu Sovietskeho zväzu v roku 1991.

Cez víkend preplávala cez medzinárodný La Pérousov prieliv, nachádzajúci sa medzi ruským ostrovom Sachalin a japonským Hokkaidó, v smere z Japonského mora do Ochotského mora flotila 16 ruských a piatich čínskych vojnových lodí. Či táto plavba súvisela s manévrami, nie je známe. V pondelok použilo prieliv ďalších sedem ruských lodí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies