Japonci bronzoví napriek chorobe Takeučiho

NETKY.SK • 18 Február 2014, 11:59 • 2 min
Japonci bronzoví napriek chorobe Takeučiho

ČERVENÁ POĽANA - Japonský skokan na lyžiach Taku Takeuči strávil krátko pred začiatkom zimných olympijských hier v ruskom Soči dva týždne v nemocnici so život ohrozujúcou chorobou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Napriek Churgov-Straussovej syndrómu, ktorý je alergickou reakciou a spôsobuje zápal krvných ciev v pľúcach, nastúpil v pondelok na súťaž družstiev v Červenej Poľane a pomohol "krajine vychádzajúceho slnka" k zisku bronzových medailí. "Ešte nedávno som sa obával, že zomriem. S podporou mojej rodiny a ľudí v nemocnici som to prekonal," povedal pred zástupcami médií 26-ročný Takeuči, ktorý v súťaži družstiev dosiahol výkony 127 a 130 m. O bronz sa postaral predovšetkým veterán Noriaki Kasai, ktorý je jednoznačným lídrom Ázijčanov na skokanských mostíkoch. "Mať v tíme takého človeka, to je vždy na osoh. Aj keď sa mu práve súťažne nedarí, vždy je plný optimizmu a v dobrej nálade. Napriek veľkému vekovému rozdielu medzi nami je k ostatným členom družstva priateľský a ochotný pomôcť či poradiť," doplnil na margo svojho 41-ročného krajana Taku Takeuči. Ten skončil v individuálnych disciplínach v Soči na 24., resp. 13. mieste.

"Počas pobytu v nemocnici som poriadne schudol a môj štart na ZOH 2014 nebol vôbec istý. Aj v nemocnici som sa však venoval tréningu a snažil som sa zostať pozitívne naladený," priznal Takeuči, pre ktorého bojoval zo všetkých síl aj spomenutý Kasai: "Jeho osud ma poriadne nabudil. Tá choroba je zákerná a on ju prekonal. Veľmi som túžil pomôcť mu k medaile." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies