Japan Display, Sony a Panasonic by mohli vytvoriť spoločný podnik

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 08:53 • 2 min
Japan Display, Sony a Panasonic by mohli vytvoriť spoločný podnik

TOKIO - Spoločnosť Japan Display Inc, najväčší svetový výrobca LCD obrazoviek pre smartfóny a tablety, zvažuje vytvorenie spoločného podniku so spoločnosťami Sony a Panasonic.

slovakia

left justify in out

Tento spoločný podnik by mal vyrábať OLED obrazovky. Informovala o tom agentúra Reuters. Väčšinovým vlastníkom novej spoločnosti by bola spoločnosť Innovation Network Corp of Japan. Táto spoločnosť vytvorila firmu Japan Display a funguje s podporou japonskej vlády.

 

Spoločnosti Panasonic a Sony v decembri zastavili spoločný projekt vývoja OLED obrazoviek, pokračovali však v snahe o samostatný vývoj tejto technológie. Japan Display, Panasonic aj Sony by mali konečnú dohodu uzavrieť na začiatku júna, musia však ešte dosiahnuť dohodu vo viacerých oblastiach. OLED obrazovky ponúkajú vyššie rozlíšenie, pričom spotrebujú menej energie ako LCD obrazovky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies